'Agressieve FC Groningen-keeper opgepakt in trein'
Binnenland

'Agressieve FC Groningen-keeper opgepakt in trein'.

Sergio Padt, de doelman van FC Groningen en om een of andere reden sinds kort ook van het Nederlands elftal, is gisteravond in de kraag gevat vanwege agressief gedrag in de trein.

Waarschijnlijk nog balend van de nederlaag die meneer eerder op de dag leed met zijn club tegen AZ, werd Padt agressief nadat de conducteur hem een boete wilde geven omdat hij geen geldig kaartje had. Immers: regels voor gewone stervelingen gelden niet voor voetballers.

Padt begon te schelden en haalde uit naar een beveiliger. Bij het handgemeen dat volgde, verloor de beveiliger zijn horloge. De trein werd stilgezet bij station Kropswolde en alle deuren werden door de machinist afgesloten, zodat Padt de trein niet kon verlaten voordat de politie gearriveerd was.

Het jammere voor hem - en het geluk voor ons - is dat een medewerker van het Dagblad van het Noorden deze hele wanvertoning zag gebeuren. Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland en technisch directeur Ron Jans willen niet reageren. Vervoersmaatschappij Arriva bevestigt alleen dat het geweldpleging tegen een medewerker onderzoekt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →