Agressieve 'jongeren' verzieken kermis Osdorp, politie voert charges uit

Agressieve 'jongeren' verzieken kermis Osdorp, politie voert charges uit 

18 oktober 2022 - 12:10

Wat een gezelligheid in het prachtige Amsterdamse Osdorp. De kermis daar heeft gisteravond eerder de deuren moeten sluiten omdat 'een groep agressieve jongeren' de boel verziekte door te vechten, met vuurwerk te gooien en hulpverleners te belagen. De politie moest charges uitvoeren.

En dat terwijl het afgelopen zondag ook al mis ging waardoor maandag maatregelen waren getroffen, onder andere met een sluitingstijd van 19:00 uur. "De bedoeling was om elf man security te laten rondlopen. Ook hebben we alle open zijkanten dichtgemaakt zodat er één ingang was en een nooduitgang. En voor het eerst in 35 jaar hebben we vandaag gefouilleerd. Ik was altijd tegen een kermis met hekken en fouilleren. Dat ging ook altijd goed, tot dit weekend", zegt kermisbaas Stuy.

Een woordvoerder van de politie laat aan AT5 weten dat er is overgegaan tot charges omdat het na die sluitingstijd van 19:00 uur onrustig bleef. Een omwonende vertelde de hele avond al knallen te horen en vuurwerkexplosies met flinke steekvlammen te hebben gezien: "Ik woon hier al sinds 2008, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Zo kan ik geen boodschappen doen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml