AH bant grote blikken energydrank
Raar

AH bant grote blikken energydrank.

Een lekker blik Monster Energy voor bij het reageren, zit er als het aan Albert Heijn ligt niet meer in. De supermarktketen stopt met de verkoop van de bekende energiedrank om hun klanten te inspireren gezonder te eten en drinken. 

Een energiedrankadept deed zijn beklag op de Facebookpagina van Albert Heijn, meldt NU.nl. Hij vroeg zich af: "waarom word een product, dat zo enorm goed verkoopt, uit het assortiment gehaald?" Een webcaremedewerker van AH reageert: "Wij willen onze klanten inspireren gezonder te eten en te drinken. Dat betekent dat we stap voor stap producten verbeteren, bijvoorbeeld door suiker te reduceren, nieuwe producten introduceren en dat betekent soms ook dat we ervoor kiezen om producten niet meer te verkopen, zoals deze energydrankjes." 

De reacties op de gezondheidsdaad van de grootgrutter zijn verdeeld. "Ik sta voor de klas en zie tientallen studenten 4 jaar lang die grote blikken dagelijks achterover slaan om vervolgens na 4 jaar zeer ongezond hun werkzame leven in te gaan. Soms moet je iets gewoon niet willen aanbieden", reageert iemand. Een ander vraagt zich af wanneer "tabak, alcohol, snoepgoed, koekjes, chips en al het andere slechte uit de winkel" worden verwijderd.

Energiedrankjes in blikjes van minder dan 250 milliliter blijven wel in het assortiment.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →