Air China waarschuwt voor Paki's, zwarten en Indiërs
Raar

Air China waarschuwt voor Paki's, zwarten en Indiërs.

Man man man. Air China, luchtvaartmaatschappij natuurlijk, heeft een tijdschrift in de hoogvliegers gelegd waarin wat tips staan voor de reizende Chinees. Uitkijken voor Indiërs, Pakistanen en zwarte mensen, waarschuwt het blad.

"Londen is over het algemeen een veilige plek voor toeristen, maar er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen wanneer u gebieden ingaat die bevolkt worden door Indiërs, Pakistanen en zwarten", meldt het boekje. Vrouwen moeten volgens Air China nooit en te nimmer in hun eentje over straat in deze buurten.

Het advies wordt Air China niet in dank afgenomen, meldt CNBC. Sadiq Khan, burgemeester van Londen en een Brit met Pakistaanse ouders, knokt sinds juli van dit jaar juist heel hard om Londen aantrekkelijker te maken voor verre reizigers. Khan blogt regelmatig over de leuke tentjes in de Paki- en Indiërbuurten, en Air China is dat nu kapot aan het maken. 

"Even een zwarte man wassen"

China lijkt wel vaker een beetje wereldvreemd en lanceert regelmatig rare reclames. In mei bracht een Chinees wasmiddel een reclamespotje uit waarin een Aziatische vrouw een zwarte man in de wasmachine propt, om 'm er vervolgens als een propere Aziaat weer uit te halen. Dat was volgens sommigen toch wel de meest racistische commercial ooit. Misschien kende u 'm niet, dan is 'ie hier nog een keer: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →