Airbnb-gasten dokken voor opvissen plastic
Binnenland

Airbnb-gasten dokken voor opvissen plastic.

Airbnb-gasten in Amsterdam hebben sinds kort de mogelijkheid extreem 'leuke' uitjes te boeken. Wat te denken van het opvissen van plastic tyfuszooi (25 euro voor twee uur) uit één van de bizar gore grachten die de stad rijk is, of nóg erger, kookles krijgen van een Syrische vluchteling (89 euro per uur).

De uitjes worden overigens niet door Airbnb zelf gehouden, maar door de gebruikers. De bedoeling is met de excursies toeristen zoveel mogelijk geld uit hun zak te kloppen 'een unieke ervaring' te bieden. Lokale Amsterdamse vakantievierders worden ingezet als experts om bezoekers te laten zien dat Amsterdam niet alleen bestaat uit coffeeshops en Oost-Europese dames van lichte zeden.

Wij vermoeden dat de superleuke uitjes inderdaad een unieke ervaring bieden. ZO leuk, dat men in het vervolg wel drie keer nadenkt voor het richting Amsterdam afreist. Waarom zou je überhaupt naar Amsterdam gaan als je ook naar de bruisende vakantieprovincie Limburg kunt? De cursussen drugsrunnen en verstaanbaar Nederlands spreken zijn daar immers zeer succesvol.

Alle artikelen geladen. Overzicht →