Anti-radicaliseringsambtenaar Ait Taleb voor hekje
Binnenland

Anti-radicaliseringsambtenaar Ait Taleb voor hekje.

Het Openbaar Ministerie gaat de gefaalde voormalig anti-radicaliseringsambtenaar van Amsterdam Saadia Ait Taleb en haar ingehuurde vriendje Saïd J. voor de rechter slepen vanwege valsheid in geschrifte.

Zoals u inmiddels weet is deze Ait Taleb - die jihadronselaars geen strobreed in de weg legde - ontslagen vanwege belangenverstrengeling. De rechter oordeelde eerder al dat dit terecht was omdat ze door haar gedrag op zijn minst de schijn ervan wekte en zich daarmee schuldig maakte aan plichtsverzuim.

Uit intern onderzoek van de gemeente bleek bovendien dat zij heeft lopen rommelen met uw belastinggeld, door allerlei vage declaraties in te dienen voor snoepreisjes met haar 'vriendje', waarbij ze zelf altijd beweerde werk en privé gescheiden te houden.

Er was "sprake van onduidelijkheden met betrekking tot leveringen en prestaties, bestaande uit niet gespecificeerde facturen, niet volledige leveringen, dubbele betalingen, facturatie tijdens vakantie en facturatie tijdens andere opdrachten". De gemeente is kortom flink benadeeld en daarvoor dient zij (en haar vriend) te worden gestraft.

Naar verwachting is er in mei of juni een regiezitting op de rechtbank over deze zaak, meldt De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →