Ajax-fans boos, willen héél graag naar Den Haag
Sport

Ajax-fans boos, willen héél graag naar Den Haag.

Fans van voetbalclub Ajax uit Amsterdam willen dolgraag een keertje naar Den Haag. Alleen ze mogen niet. Al jaren niet. En dat is heel zielig. Dit seizoen zouden er zelfs twee tripjes naar Den Haag zijn - als ze zouden mogen - maar ze mogen dus niet en dus gaan beiden niet door. De fans zijn woedend.

Dat zit zo: Ajax speelt voor de beker tegen de amateurs van Scheveningen. Alleen heeft men daar absoluut geen trek in een verzameling Ajacieden, dus wordt dat duel in het nabijgelegen Den Haag gespeeld.

Prima, niks aan de hand zou je zeggen. Alleen, aangezien fans van voetbalclub ADO op dezelfde dag verzamelen voor hún tripje naar De Kuip in Rotterdam - waar Ajacieden ook al niet meer welkom zijn trouwens - mogen Ajax-fans er niet bij zijn. ADO en Ajax samen is vragen om problemen namelijk.

Dit wordt de Amsterdammers te gek. Ze zijn het zat dat ze overal maar niet welkom zijn. En zoals echte voetbalfans dat doen gaan ze tóch naar Den Haag. Naar het gemeentehuis dan welteverstaan, om te demonstreren, tijdens de competitiewedstrijd komende zondag tegen ADO.

Want ja, het stadion mogen ze toch niet in.

Alle artikelen geladen. Overzicht →