Ajax-huldiging verplaatst, Halsema 'bedolven onder bedreigingen'

Ajax-huldiging verplaatst, Halsema 'bedolven onder bedreigingen' 

10 mei 2022 - 10:23

Oh, oh, die Ajax-fans zijn blijkbaar ook geen lieverdjes: dankzij niet ingrijpen van de VAR kan Ajax komende speelronde de titel grijpen, maar een eventueel Amsterdams feestje zal niet op het Museumplein plaatsvinden. Burgermoeder Halsema heeft de boel daar verboden, wil de Arena als locatie en dat nemen de fans haar niet in dank af.

Ze schrijft op Instagram dat ze "bedolven is onder bedreigingen" na bekendmaking dat de huldiging in het stadion zal zijn. En dat vindt ze niet zo leuk; ze snapt de teleurstelling maar had wel op iets meer begrip gerekend. Er is immers simpelweg te weinig beveiligingspersoneel om al die tokkies voetbalfans in de buitenlucht samen te laten komen om te feesten, daarom kunnen ze veel beter in het stadion gepropt worden.

Ze vraagt dringend aan de fans of ze een beetje willen dimmen met al dat gescheld en die verwensingen. Ook minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid, naar eigen zeggen in hart en nieren een Ajacied, is niet zo blij met de bagger die Halsema van haar medefans over zich heen heeft gekregen en neemt het op Twitter voor haar op.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml