Ajax MEGAFAALT, doei Europa 

25 augustus 2017 - 09:12

Even tussen u en ons. Wie had daadwerkelijk voorzien dat Ajax Amsterdam, door supporters vaak liefkozend 'WZAWZDB' (Wij Zijn Ajax Wij Zijn De Beste) genoemd, in het Noorse Rosenborg uiteindelijk zijn meerdere heeft moeten erkennen?

Nou wij niet. Wij schatten in, op Rotterdamse en Eindhovense Ajax-hatende supporters na, vrijwel niemand. Goed voor het Nederlands voetbal ook weer. Bedankt dapp're strijders. Jullie bezorgen (werkende) Ajacieden wederom een klotedag bij de koffieautomaat. Weer een dag vol galgenhumor van die stomme rotcollega's.

De 'godenzonen' gingen gisteren op schlemielige wijze onderuit tegen de Vikingen van de Noorse kampioen, waar naar verluidt een lokale pizzabakker het doel verdedigde.

Had helemaal niet nodig geweest. Een 1-0 achterstand werd door de equipe van Marcel Keizer namelijk omgebogen naar een 1-2 voorsprong, waarna Ajax vervolgens alsnog met 3-2 de boot in ging. Weg Europees voetbal. Weg Europees aanzien. Weg extra inkomsten. Weg trots. Hallo faalseizoen.

Realiseert u zich dat nagenoeg hetzelfde team in mei nog de Europa League-finale speelde tegen het sterrenensemble van Manchester United. Diezelfde voetballers hebben Nederland, met het oog op de UEFA-coƫfficiƫntenlijst, gisteren een uitermate slechte dienst bewezen.

De Europese punten moeten dit seizoen vergaard worden door Vitesse en Feyenoord. Voor FC Utrecht, dat meer verdiend had tegen het Russische Zenit Sint-Petersburg, is het Europese seizoen namelijk ook al schluss.

Wie die twee teams een beetje kent, op Europees niveau, weet dat er wel heel erg boven zichzelf uitgestegen moet worden om heel misschien een incidenteel succesje te boeken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we statistisch gezien meer aan Ajax gehad zouden hebben.

Over Feyenoord gesproken. De Rotterdammers zijn ingedeeld in Champions(?) League-poule F. Met internationale grootmachten als Napoli, Manchester City en Shaktar Donetsk als tegenstander hebben wij niet de indruk dat de Kuipbewoners de zo broodnodige Nederlandse punten daadwerkelijk gaan binnensprokkelen.

Omdat de voetbalwonderen op voorhand de voetbalwereld nog niet uit zijn, verzoeken wij de voetbalgod ons dit voetbalseizoen genadig te zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie