Ajax moet schijt hebben aan goedkope hetze Telegraaf

Ajax moet schijt hebben aan goedkope hetze Telegraaf 

26 juli 2023 - 10:13

De Telegraaf heeft een nieuwe stok gevonden om Ajax en directeur voetbalzaken Sven Mislintat mee te slaan. Dit keer richt de campagnekrant zijn pijlen op de mogelijke transfer van de Armeense middenvelder Eduard Spertsyan (23), nu nog actief voor het Russische Krasnodar. Volgens de Telegraaf kan Ajax moreel gezien geen zakendoen met een club uit Rusland, maar in werkelijkheid boeit het de Telegraaf geen reet en is het een hetze begonnen omdat Ajax-wachter Mike Verweij geen bronnen meer heeft.

De gemiddelde Ajax-supporter heeft allang door dat De Telegraaf een persoonlijke en potsierlijke strijd tegen de Duitse Mislintat is gestart. Nog ver voor zijn eerste officiële werkdag werd hij al weggezet als een data-Duitser die de hele dag achter een laptop zou zitten statistieken te bekijken. Direct daarna werd hem verweten dat hij geen 'Ajax-dna' had en daarom ongeschikt zou zijn voor zijn functie. Toen kwam de theorie dat hij alle jeugdtrainers met een Ajax-verleden bij Ajax weg zou jagen en kwam Verweij met allerlei suggestieve en niet onderbouwde verhalen dat de spelers van Ajax het irritant zouden vinden dat Mislintat de trainingen bezoekt.

Alsof dit journalistieke broddelwerk nog niet genoeg was, liet Mike Verweij de zaakwaarnemer van Sjonnie Heitinga (geheel terecht door Mislintat te licht bevonden als hoofdtrainer van Ajax) in de krant kritiekloos en paginalang leeglopen over wat voor verschrikkelijke man Mislintat wel niet zou zijn en hoe hij het als data-Duitser had aangedurfd om een clubicoon als Heitinga weg te sturen. En joh, heel verrassend, een weekje of wat later kwam Verweij ineens met het 'nieuws' dat Ajax sinds de komst van Mislintat gerund zou worden door een Servische zaakwaarnemer. "Ik hoor dat bij Ajax niet alleen Sven Mislintat een grote rol speelt, maar ook Vlado Lemic", aldus Verweij in de voetbalroddelpodcast van De Telegraaf, waarin 'presentator' Pim Sedee als een trekzak met alle suggestieve verhalen zit mee te lachen. En rara, wie zou de bron van Verweij in dit verhaal zijn geweest? Rob Jansen misschien?

Ook zou het kantoorpersoneel van Ajax Mislintat al zat zijn, Mislintat zou geen contacten hebben in de internationale voetbalwereld, zou hij heel veel PowerPoint-presentaties geven, en ga zo maar door. Elke dag is er wel weer een nieuwe aanval.

Nu heeft Verweij weer een nieuwe stok gevonden om mee te slaan. De mogelijke transfer van de Armeense middenvelder Eduard Spertsyan van het Russische Krasnodar dus. Daar kan je inderdaad iets van vinden. Moet Ajax pakweg tien miljoen overmaken naar een Russische voetbalclub? Is dat netjes in tijden van oorlog? Misschien wel niet. Je zou ook kunnen redeneren dat Ajax een voetbalclub is en sport en politiek gescheiden moeten blijven. De Olympische Winterspelen van 2022 werden ook 'gewoon' in China gehouden. Het Rusland van Poetin was eerder gastland voor zowel de Olympische Spelen als het WK. En is Qatar zo'n voorbeeld land? Verweij zat daar toch ook gewoon schijtlollige podcastjes op te nemen afgelopen WK?

Punt is dat Mike Verweij en De Telegraaf deze kwestie en Oekraïense oud-voetballer Evgeniy Levchenko gebruiken om een doorzichtige en goedkope hetze tegen Ajax' directeur Sven Mislintat te voeren. En waarom? Sinds de komst van de Duitser, sinds de komst van een nieuwe Raad van Commissarissen en sinds veel lekkende medewerkers de wacht zijn aangezet, loopt Verweij de ene na de andere primeur mis. De nieuwe Ajax-leiding heeft duidelijk geleerd van afgelopen zomer toen werkelijk elke scheet die in de Arena werd gelaten op de voorpagina van Telesport terechtkwam, uiteraard voorzien van een suggestieve kop en totaal uit zijn verband gerukt. Het is ook niet zonder reden dat De Telegraaf geen mediapartner meer is van de Amsterdammers.

Conclusie: Mike Verweij is een journalist van niks en Ajax moet schijt aan hem hebben.

Tweede conclusie: alles beter dan nog een seizoen Davy Klaassen. Dan maar wat euro's naar Krasnodar.

En oja, Verweij is trouwens de enige journalist die tijdens persconferenties geen vragen stelt aan Mislintat, al sluiten we ook niet uit dat Verweij gewoon geen Engels kan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml