Ajax moet schijt hebben aan Wesley Sneijder

Ajax moet schijt hebben aan Wesley Sneijder 

09 augustus 2023 - 11:48

Wesley Sneijder gaat geen functie bekleden bij Ajax. Ajax had de gesprekken al 'on-hold' gezet, zo meldde trainer Maurice Steijn gistermiddag, waarop Sneijder reageerde als door een adder gebeten. In een Instagram-post zegt hij een samenwerking in de toekomst definitief af. Het huidige Ajax zou zijn Ajax niet zijn.

Wat er precies is gebeurd tussen Ajax en Sneijder is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat hij bij het eerste zuchtje tegenwind meteen de handdoek in de ring gooit. En niet alleen dat, meneer denkt dat hij zo belangrijk is dat dit meteen via Instagram gecommuniceerd moet worden. Waarom had dit niet gewoon met Sven Mislintat of met Maurice Steijn zelf gecommuniceerd kunnen worden? Was dat nou zo moeilijk geweest? De gewone fatsoensnormen hanteren?

In alles straalt Sneijder uit dat hij vindt dat Ajax hem enorm dankbaar moet zijn dat hij iets bij Ajax had willen gaan doen. Het liefste had hij gehad dat Mislintat en Steijn smekend bij hem op de stoep hadden gestaan. Nederig en slaags hadden ze hem moeten smeken. "Wesley, grootheid, God, zou je alsjeblieft bij Ajax willen werken? Zou je ons kunnen helpen? Jij hebt namelijk zoveel verstand van voetbal. Alsjeblieft." Dat zij dit niet gedaan hebben, maar gewoon realistisch hebben gekeken naar wat Sneijder kan en wat hij zou kunnen toevoegen aan Ajax en in welke rol, is volkomen logisch, maar stuit de voormalig middenvelder blijkbaar tegen de borst.

Het is ook gewoon een enorme flierefluiter, die Sneijder. Bij het voetbalpraatprogramma Veronica Offside heeft hij uitgelegd dat hij vindt dat de KNVB voor hem een speciale trainerscurcus moet optuigen, omdat hij zichzelf als manager ziet en niet als veldtrainer. De gewone cursus waar iedere trainer zijn papieren moet halen, zou niks voor hem zijn. Hij ziet zichzelf meer als een Carlo Ancelotti. Dat het misschien juist heel verstandig is om onderop te beginnen en stap voor stap het trainersvak te leren, komt er bij hem niet in.

Hij grossiert in grote praatjes, maar voert ondertussen niks uit. Hij zou Fortuna Sittard helpen, hij zou Mo Ihattaren helpen, hij zegt altijd van alles te gaan doen in de voetballerij, maar uiteindelijk doet hij niets.

Dat hij Ajax heeft afgezegd, is goed nieuws. Meneer is veel te veel in zichzelf gaan geloven en lekt nog meer naar de media dan Schreuder deed. Hij denkt dat hij mister Big Star is. De realiteit is dat hij nadat hij in 2010 met Internazionale de Champions League won, niks meer heeft gepresteerd. Als speler was hij al te dik, behept met een slechte conditie. Hij heeft veel te weinig uit zijn carrière gehaald. Voor de jonge spelers van Ajax zou hij alleen maar een voorbeeld zijn hoe het niet moet.

Wesley, ga lekker op braderieën zingen met Wilfred Genee, maar laat Ajax met rust.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.