Ajax pijnlijk onderuit tegen Rosenborg 

18 augustus 2017 - 09:14

Ajax is er gisteravond niet in geslaagd te winnen van de Noorse kampioen Rosenborg BK. In de Johan Cruijff Arena ging de ploeg van trainer Marcel Keizer met 0-1 onderuit.

Door dit resultaat moeten de Amsterdammers, afgelopen seizoen nog Europa League-finalist, volgende week alle zeilen bijzetten om alsnog de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Het seizoen is voor Ajax dramatisch begonnen. In de play-offs voor de groepsfase van de Champions League bleek het Franse Olympique Nice eerder al een maatje te groot. Daaropvolgend kwam de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, waarna de equipe van Keizer dus gisteren niet bij machte was de Noren pijn te doen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van invaller Samuel Adegbenro, die profiteerde van verdedigend prutswerk van zowel Matthijs de Ligt, als van Joël Veltman.

Verdediger Davinson Sánchez deed wederom niet mee. Volgens coach Keizer is de Braziliaan niet meer gemotiveerd om voor Ajax te spelen, nu een recordtransfer naar Tottenham Hotspur al dagenlang dichtbij is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie