'Ajax populairder dan Feyenoord, u vindt ADO steeds toffer'
Binnenland

'Ajax populairder dan Feyenoord, u vindt ADO steeds toffer'.

Heeee, een marktonderzoekje. Vinden wij altijd leuk. Ditmaal eentje van het Sportsector Merkenonderzoek onder 2.200 landgenoten. Aan de respondenten werd gevraagd welke voetbalclub zij steunen tijdens het aankomende seizoen.

Het is de vijfde keer dat dit onderzoek door het Sportsector Merkenonderzoek wordt uitgevoerd (met steeds wisselende resultaten, goh wat raar want iedereen steunt zijn club toch altijd door dik en dun?). Uit dit onderzoek blijkt dat Ajax dit seizoen op de meeste steun kan rekenen, op de voet gevolgd door Feyenoord.

Verder blijkt dat de populariteit van ADO Den Haag nog steeds groeit. Sinds 2010 klom de Haagse club van de 17e naar de 5e positie op deze ranglijst.

"ADO heeft de reputatie van probleemclub met supportersrellen eindelijk van zich af geschud. Het stoere imago is er nog steeds, maar nu met een sympathieker en opgewekter randje. Het jarenlange charmeoffensief, waaronder een actie in 2016 waarbij ADO-supporters zieke kinderen in de Rotterdamse Kuip onder de knuffeldieren bedolven, heeft duidelijk gewerkt", aldus merkadviseur Hendrik Beerda.

De top-10 ziet er volgens het onderzoek zo uit:

1. Ajax

2. Feyenoord

3. PSV

4. AZ

5. ADO

6. FC Twente

7. FC Utrecht

8. FC Groningen

9. Vitesse

10. PEC Zwolle

Afijn, nu zijn wij natuurlijk heel erg benieuwd in hoeverre dit klopt. Daarom doen wij een eigen onderzoekje onder onze reaguurders (en ja, wij beperken ons wel tot de Eredivisie, sorry Twente).

Welke club kan dit seizoen op uw support rekenen?
ADO
Ajax
AZ
De Graafschap
Excelsior
FC Emmen
FC Groningen
FC Utrecht
Feyenoord
Fortuna Sittard
Heracles Almelo
NAC Breda
PEC Zwolle
PSV
SC Heerenveen
Vitesse
VVV-Venlo
Willem II
Created with PollMaker
Alle artikelen geladen. Overzicht →