Ajax schopt Keizer, Spijkerman én Bergkamp op straat 

21 december 2017 - 15:40

Daags na het bekerdebacle tegen FC Twente, dat verloren werd na pingels, heeft Ajax trainer Marcel Keizer ontslagen. Datzelfde geldt voor assistent-trainer Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, die lid is van het zogenaamde 'technisch hart'.

Kortom, het is hommeles bij de Amsterdammers. Keizer is pas sinds deze zomer werkzaam als hoofdtrainer van Ajax. De club begon met recente zeges op PSV en AZ net een beetje te draaien in de competitie nadat het al vroeg in het seizoen in de voorrondes werd uitgeschakeld voor Europees voetbal en er ook in de competitie veel punten werden gemorst. 

Gisteren ging het echter opnieuw mis in de strijd om 'troostprijs' de KNVB Beker tegen het altijd lastige FC Twente. Algemeen directeur Edwin van der Sar laat daarom nu weten: "wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven."

Met Bergkamp zou er "verschil van inzicht" bestaan over het technische beleid. Dat heeft ongetwijfeld iets te maken met het feit dat trainer Peter Bosz afgelopen zomer vertrok nadat hij botste met Bergkamp en de voormalig voetballer van Ajax en Arsenal vervolgens zijn maatje Keizer naar voren schoof. 

Zie hier de laatste wedstrijd van Keizer als Ajax-trainer:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie