Akwasi: 'Slavernij-geld lachertje, Groningen krijgt 20 miljard!'

Akwasi: 'Slavernij-geld lachertje, Groningen krijgt 20 miljard!' 

28 juni 2023 - 10:00

Hoe dúrven we? Nederland - lees: het kabinet - maakt 200 miljoen euro aan sorry-geld vrij voor het slavernijverleden. Beter gezegd: MAAR 200 miljoen. Dat is een lachertje, de Groningers krijgen namelijk 20 miljard. Dat is pas geld!

Voor de snelle rekenaars onder u: 20 miljard is HONDERD KEER zoveel als 200 miljoen. Wie ook kan rekenen, is rapper Akwasi. Hij is dan ook WOEST: "20 miljard is - corrigeer me als ik het mis heb - honderd keer zoveel als voor al het slavernijleed, dat 400 jaar duurde", zo vertelde hij gisteravond tijdens de Anton de Kom-lezing in het Verzetsmuseum in Amsterdam.

Maar dat is niet alles hè? Niet alleen duurde al het slavernijleed 400 jaar. Het is nog steeds overal om ons heen. Onze taal bijvoorbeeld (het Nederlands, red.) dat we spreken, zit volgens Akwasi vol koloniale overblijfselen. En "iemand die in Amsterdam-Zuid opgroeit, staat met 3-0 voor, maar in de Bijlmer sta je al snel met 6-0 achter", en "de alsmaar groeiende sociale ongelijkheid speelt ons parten" en de Nederlandse zorg: wist u dat die is toegespitst op de standaard van de Nederlandse man? En de subsidie voor de herdenking van Keti Koti, wist u dat die honderd keer zo laag is als het subsidiebedrag voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog?

Kortom, het is een schande! En het ergste van alles is: die Groningers, die krijgen 20 miljard omdat er een paar scheuren in een paar huizen zitten als gevolg van de gaswinning. Met twee maten meten, noemen we dat!

Nu wij erover nadenken: Akwasi heeft gewoon gelijk! Maar wij kunnen hier weinig aan doen natuurlijk en gaan daarom maar weer verder op de sorry-toer: Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry. Sorry.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml