Upd: Gezochte tbs'er gearresteerd
Binnenland

Upd: Gezochte tbs'er gearresteerd.

De politie is sinds gisteravond op zoek naar een uit de Nijmeegse Pompekliniek ontsnapte tbs'er. Patrick B stond al als vluchtgevaarlijk bekend omdat hij al een aantal maal niet terug was gekomen na verlof. 

Om die reden werd hij recent overgeplaatst naar Nijmegen, zo meldt De Telegraaf. Daar zou de 49-jarige zich natuurlijk ineens aan de verlof-regels houden. U ziet het, die aanpak is helemaal goed gelukt.

De politie heeft geen flauw benul waar de man is. Waarom B. in een tbs-instelling zit is niet bekend omdat zowel de kliniek als de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) de kaken stijf op elkaar houden. Dat kan te maken hebben met de privacy, maar kan ook zo zijn om het volk niet te laten steigeren.

Een ontsnapping uit voor de Nijmeegse instelling niet compleet nieuw. Vorig jaar ontsnapte ook al een tbs'er door een gat in het hek te knippen. De samenleving boette vervolgers flink voor het wanbeleid, twee winkelen werden overvallen.

Update 09.18 uur: B. heeft zichzelf gisteren bij de politie gemeld in Balkbrug en zit inmiddels weer vast. Wie stiekem toch benieuwd is naar de reden van B.'s verblijf in de kliniek: de man werd in de jaren negentig veroordeeld wegens een ernstig zedendelict.

Alle artikelen geladen. Overzicht →