Pabo-scholen ziek, lijden aan extreme verwitting 

28 november 2017 - 10:29

Goeeeeeeeeedemorgen ploeterend werkvolk. Er voltrekt zich momenteel een ramp op de Nederlandse pabo's. De scholen zijn zo doordrenkt van witte mensen dat Barbera de Kort, voorzitter van voorzitter van LOBO, het landelijk overleg van de pabo's, 's-nachts geen oog meer dichtdoet uit pure wanhoop.

Want wat is het een ramp he. Bestaat er geen quotum voor? Is er geen manifest dat voorschrijft dat elke opleiding verplicht een x-aantal niet-westerse personen moet opnemen?

Helaas (nog) niet. Het AD dook in de statistieken en vogelde uit dat alleen de opleiding in Amsterdam zo'n dertig procent kleurlingen behuist. Op de rest van de opleidingen, bijvoorbeeld in Doetinchem, is het letterlijk zoeken naar een gekleurde speld in een hooiberg.

Grootste oorzaak van de constateringen zijn de in 2015 ingevoerde toelatingseisen voor studenten die van de mbo-opleiding onderwijsassistent willen doorstromen naar de pabo, met als doel het niveau op te krikken.

Die eisen hebben geleid tot een forse daling van het aantal mbo'ers dat doorstroomt. Barbera de Kort kan haar tranen nauwelijks bedwingen, want "juist het mbo is het meest gekleurd."

"Aan de ene kant willen we de bereikte kwaliteit handhaven, en daar helpen toelatingstoetsen bij. Aan de andere kant moeten we met lede ogen toezien hoe dit beleid leidt tot extreme verwitting van de pabo's", aldus De Kort.

Zo. Het hoge woord is eruit. Stoppen die racistische toelatingseisen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie