Albanezen willen gratis mee, molesteren truckchauffeur
Binnenland

Albanezen willen gratis mee, molesteren truckchauffeur.

Zomaar een maandagmorgen in Nederland. Zeven Albanezen trachten op het terrein van Inter-Sprint Banden aan de Distriboulevard te Moerdijk in een vrachtwagen te klimmen. Ze beginnen driftig in het zeildoek te snijden voor een gratis plaatsje aan boord.

De vrachtwagenchauffeur van dienst merkt hen op en alarmeert vervolgens de politie. De migranten proberen te vluchten maar dat wordt verhinderd door de chauffeur en enkele bedrijfsmedewerkers die hen tegen proberen te houden.

Vier Albanezen (16 tot en met 26 jaar) botvieren hun agressie vervolgens op de chauffeur. Ze slaan en schoppen hem. Dat krijg je er nu eenmaal van als je migranten tegenwerkt. 

De politie heeft de zeven toch met succes aan kunnen houden. Na strafrechtelijk onderzoek zullen zij aan de vreemdelingenpolitie worden overgedragen. Dat maakt trouwens geen hol uit, daar twee van hen al eerder met deze dienst te maken hebben gekregen en hen blijkbaar toch geen strobreed in de weg wordt gelegd om nieuwe kaappogingen te kunnen doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →