Albert Heijn haalt 'seksistisch' voetbalsetje uit schappen 

05 maart 2018 - 11:53

Hoe een enkele Twitteraar ervoor kan zorgen dat Albert Heijn stopt met de verkoop van een product. Is allemaal niet zo moeilijk overigens, deel je bericht op sociale media en taggen maar. Dan komt het vanzelf pico bello in orde.

Albert Heijn bracht onlangs een leuk voetbalspel uit. Dingetje was dat er specifiek bij vermeld stond dat dat geschikt was voor jongens tussen 8 en 13 jaar. 

Want meisjes trappen ook weleens tegen een bal, weet u wel? Een trainer van een meisjesvoetbalteam liet het er niet bij zitten en vroeg zich af waarom "het niet voor meisjes was?"

Nu kunnen we heel lullig doen en deze vraag zelf beantwoorden door te stellen dat voetbal nu eenmaal sneller aan jongens gelinkt wordt, net zoals ballet eerder een link met meisjes legt. Dat doen we echter niet, want laten iedereen in zijn waarde. We doen net alsof dit een heel goede vraag is, okee?

Meiden kijken op het strand = not done

Er is echter nog iets aan de hand. Het pakket bevat ook een aantal kaartjes met vragen. In 2018 zijn dat volgens criticasters geen normale vragen meer. Een van de vragen luidt bijvoorbeeld: wat doe je het liefst op het strand? Een antwoordoptie: meiden kijken. MEIDEN KIJKEN!? Ja, meiden kijken. U weet wel, ronde vormen plus mooi gezichtje plus dartelend in een mooie bikini.

Wie van u is per abuis van het mannelijk geslacht en moest vroeger (wanneer geslachtsapparaat niet onder controle) kuiltjes graven in het zand om schaamtegevoel over janneman in vol ornaat te verbergen? Juist ja, daar kies je niet voor. Dat overkomt je gewoon.

Laten we vooral de natuur tegenwerken en doen alsof dat seksistisch en ongepast is. Weet u wat, laten we het dan gewoon onder MeToo-scharen. Glurende jochies met RayBan-zonnebrillen die stiekem vrouwenbillen een cijfer geven is een angstaanjagende gedachte. Nog beter, maak anders gewoon aparte jongens en meiden-stranden? Kan ook niemand meer in de verleiding komen voortaan.

Albert Heijn bekend schuld, haalt producten uit winkels

Een andere vraag: wat doe je wanneer een meisje dat je niet leuk vindt, je mee uit vraagt? Mogelijk antwoord: ik lach haar uit. Dat vinden we dan wel weer een stomme optie, want pijnlijk voor het meisje in kwestie.

Om een lang verhaal iets in te korten kunnen we u melden dat Albert Heijn heel schuldbewust is. Alle spellen worden uit de honderd verkrijgbare winkels gehaald.

Kijkt/keek u weleens naar meisjes op het strand?
Natuurlijk
Ik val niet op vrouwen
Meisje in de buurt? Dan ogen dicht
Houd a.u.b op met deze onzin
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie