'Albert Heijn naait consument nog steeds met kassabon'

'Albert Heijn naait consument nog steeds met kassabon' 

03 juli 2023 - 11:51

Kijk, dat je als gigantische, winstgevende supermarkt de consument stelselmatig naait door ""aanbiedingen"" niet te verwerken in het kassasysteem, waardoor jouw betalende klanten de oude, normale prijs betalen, is al te erg voor woorden. Nóg schandaliger is het, als je door de Consumentenbond op de vingers wordt getikt, beterschap belooft maar geen f*ck verandert.

Eind april meldde de Consumentenbond dat voor het derde jaar op rij is gebleken dat er veel is misgegaan bij de prijs die bij artikelen in het schap staat en de prijs die aan de kassa wordt gerekend. De prijs van liefst een op de zes (!) gekochte aanbiedingen bleek aan de kassa bij supermarkten als de Albert Heijn, Jumbo en Plus niet te kloppen. Die fouten zijn (uiteraard) in de meeste gevallen in het nadeel van de consument. Want de consument, die moet je naaien!

Hierop zijn 'intensieve gesprekken' gestart zodat supermarkten hun werk eens gingen doen. Bij Jumbo is dat ook echt gelukt. Ook Plus haalde veel onjuiste prijsborden uit de filialen. "Maar Albert Heijn komt, ondanks herhaalde verzoeken van de Consumentenbond, niet over de brug met rapportages van de beloofde extra controles", aldus de bond. Verder staan er nog steeds fouten op de bon, hangen er reclameborden in de winkel met prijzen die sinds oktober 2022 niet meer kloppen en komt AH de toegezegde prijsgarantie niet na.

Kortom, het is hoog tijd om ergens anders boodschappen te hamsteren. Want ondertussen maakt de Appie wel miljardenwinsten, en doen ze alsof hun neus bloedt: "Wij zijn steeds in gesprek met de Consumentenbond, juist omdat wij vinden dat ieder product met een verkeerde prijs er een te veel is."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml