Albert Verlinde moet boete lappen aan Humberto Tan vanwege smaad

Albert Verlinde moet boete lappen aan Humberto Tan vanwege smaad 

02 november 2022 - 16:05

Ach, jeetje, dat krijg je er nou van hè? Albert Verlinde - theaterproducent, presentator en roddeltante van beroep - moet een geldboete betalen omdat hij 'de goede naam' van Humberto Tan heeft aangetast. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Over de hoogte van de boete doet het OM dan weer geen mededelingen. 

Voor wie het niet meer weet: Verlinde dacht in januari van dit jaar een primeurtje de wereld in te slingeren door in het programma Shownieuws tijdens het onderwerp over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice ook zo'n 'nieuwtje' over Humberto Tan te vertellen. Dit pikte de RTL-presentator echter niet en hij deed dan ook aangifte om de "lasterlijke" uitspraken van Verlinde.

Dit was reden voor Verlinde om eerst lafjes terug te krabbelen en later alsnog 'sorry' te zeggen, maar Humberto zette de aangifte door. Nu mag Verlinde dus een geldboete dokken. In de visie van het Openbaar Ministerie heeft hij zich namelijk schuldig gemaakt aan smaad.

Verlinde laat bij monde van zijn advocaat weten dat hij de boete zal betalen (joh, dat moet ook): "Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening", staat in een verklaring.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml