Alcomobilisten voor straf naar mortuarium
Raar

Alcomobilisten voor straf naar mortuarium.

In Thailand is sinds april een wel heel originele maatregel bedacht om bezopen automobilisten van hun slechte manieren af te helpen: worden ze betrapt, dan moeten ze een bezoek brengen aan het mortuarium.

De overheid wil dronken bestuurders op deze manier duidelijk maken hoe gevaarlijk het is. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is Thailand een van de meest verkeersonveilige landen ter wereld. Het staat tweede op de ranglijst - na Libië - van landen waar naar verhouding de meeste verkeersdoden vallen. Elk uur vallen er gemiddeld twee doden en raken honderdzestig mensen gewond. Hoog tijd voor een ingrijpende verandering, dus.

Reacties

En, wat vinden de alcomobilisten van het idee? ”Ik zie nu in dat ik hier ook zo kan eindigen als ik blijf drinken en rijden. Als we drinken zien we het gevaar niet. Nu wel”, zegt een van hen volgens de NOS. Sinds de invoering van de maatregel zijn er al 1.700 mensen in Thailand geweest die voor straf mortuaria hebben bezocht.

Toch wordt de actie betwijfeld. Een verkeersslachtoffer vindt dat de overheid de beschonken automobilisten harder moet straffen dan een lullig bezoekje aan het mortuarium, door bijvoorbeeld meer te controleren buiten feestdagen om.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →