Aldi stelt leeftijdsgrens in voor energiedrankjes
Binnenland

Aldi stelt leeftijdsgrens in voor energiedrankjes.

Betutteling of bittere noodzaak? Als eerste Nederlandse supermarkt stelt de Aldi een leeftijdsgrens in voor energiedrankjes, wat inhoudt dat vanaf 1 oktober kindertjes jonger dan veertien jaar dit soort drankjes niet meer mogen kopen.

Bij twijfel moeten kassamedewerkers jongeren om hun legitimatie gaan vragen, net zoals bij alcohol. Aldi zegt het besluit te hebben genomen om gezondheidsredenen. En vanwege "de bezorgdheid in de samenleving over de consumptie van energy drinks door kinderen".

Want het blijkt dat kinderen anno 2018 massaal dit soort drankjes naar binnen gieten. "Energy drinks hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Terwijl we ervan uit kunnen gaan dat het geen gezonde keuze is", reageert Marjon Bachra van de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht tegenover het ANP.

Ook Foodwatch is blij met de maatregel van de Aldi, maar vindt ook dat Albert Heijn, Jumbo en de andere supermarkten "hun maatschappelijke verantwoordelijkheid" dienen te nemen. Ook dient wat hen betreft de grens voor verkoop eigenlijk op zestien jaar te zitten. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →