Ali G. start kort geding, want gezin kan hem niet bellen in bajes

Ali G. start kort geding, want gezin kan hem niet bellen in bajes 

07 juli 2023 - 15:26

Ali G. Die naam doet misschien niet direct bij u een belletje rinkelen, maar deze man heeft  fruitbedrijf De Groot in Hedel afgeperst omdat dit bedrijf het had gewaagd om een lading cocaïne - die eigenlijk van Ali was - die het had gevonden tussen de bananen bij de politie af te geven, in plaats van bij hem.

Hij zou hierop diverse mannen hebben aangezet tot het veroorzaken van explosies bij woningen van medewerkers van het fruitbedrijf en werd daarvoor in september veroordeeld tot negentien jaar en tien maanden gevangenisstraf. In de gevangenis De Schie in Rotterdam zijn hij echter vrolijk met afpersen zijn doorgegaan en daarom werd hij overgeplaatst naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Prima, lekker blijven zitten daar. Maar eigenlijk is deze meneer erg zielig. Hij kan namelijk nu niet zo makkelijk met zijn vrouw en kinderen bellen en daarom is zijn advocaat een kort geding tegen de Nederlandse staat gestart. Daarin noemde hij de huisregels van de EBI "draconisch" en "disproportioneel".

Het is toch ook niet te geloven? Het geklaag gaat bovendien verder: hij mag per week in totaal maar tien minuten bellen met zijn vrouw en drie kinderen van 10, 9 en 5 jaar, die daarvoor ook nog eens wekelijks moeten afreizen naar de penitentiaire inrichting in Lelystad. Ach, jongen toch!

"Het allerbelangrijkste is dat ik mijn vrouw en kinderen gewoon kan bellen, zonder alle poespas eromheen", zei Ali tijdens het kort geding. "Ik zit nu ruim een jaar in de EBI en er is nooit iets misgegaan. Ik zie het nut er niet van in."

Nee, misschien had je gewoon normaal moeten doen. En nu niet zeiken en lekker brommen. Doei!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml