Alle burgemeesters hebben genoeg van lockdown

Alle burgemeesters hebben genoeg van lockdown 

13 januari 2022 - 12:09

Het verzet tegen de lockdown groeit en dat dringt nu ook door in de politiek: steeds meer gemeenten en provincies vragen de regering om met meer perspectief te komen voor ondernemers en burgers.

Zo schreven gisteren 21 gemeenten in Noord-Brabant een brandbrief aan premier Mark Rutte waarin zorgen worden uitgesproken over de ondernemers, die lijden onder de lockdown. In het noorden van het land deden de burgemeesters van Groningen en Leeuwarden en de provincies Friesland, Groningen en Drenthe een oproep aan de regering voor meer perspectief voor de samenleving. De provincie Utrecht deed een vergelijkbare oproep, net als veel andere gemeenten door het hele land. Nu sluiten ook gemeenten in de Gooi en Vechtstreek zich voorafgaand aan het regeringsoverleg over de coronamaatregelen in het Catshuis daarbij aan.

"Wij als burgemeesters uit de Gooi en Vechtstreek merken dat de rek eruit is. Het geloof en het vertrouwen is weg. Bij vele bewoners en ondernemers staat het water aan de lippen", zeggen de burgemeesters in een verklaring. De coronacrisis wordt volgens de burgemeesters steeds meer een maatschappelijke crisis "met ernstige en langdurige gevolgen".

Lockdown, maar kunnen we gewoon winkelen?

Gemeenten in onder meer Limburg, Zeeland, Gelderland, Overijssel en Drenthe zijn van plan winkels open te laten gaan en daar niet op te handhaven komende zaterdag. Het is nog niet bekend of er zaterdag nog een lockdown is, dat wordt vrijdag bekendgemaakt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml