'Alle middelbare scholieren depressief dankzij coronamaatregelen'

'Alle middelbare scholieren depressief dankzij coronamaatregelen' 

24 mei 2022 - 10:40

Oké, niet letterlijk álle scholieren, maar de coronaperiode heeft er zwaar ingehakt onder jongeren. Dagenlang in quarantaine, eenzaamheid en zieke familieleden, het was allemaal wat teveel en dan gaat het mis in het tere tienerbrein.

Zei in 2019 (toen we nog nooit van corona gehoord hadden) 84 procent van de middelbare scholieren (zeer) gelukkig te zijn, in het najaar van 2021 was dit aandeel gedaald naar 77 procent, blijkt uit onderzoek waar De Volkskrant over schrijft.

Een vijfde van de middelbare scholieren worstelt met een gebeurtenis die met corona te maken heeft, zoals een besmetting van zichzelf of een geliefde, maar hebben vooral ook last van de gevolgen van de maatregelen. Met een hele waslijst aan somberheidsklachten tot gevolg, zien ze bij de GGD: piekeren en stress over leerachterstanden, meisjes die een eetstoornis ontwikkelen, en een slecht zelfbeeld na hele dagen op een slaapkamer social media checken op de telefoon.

Gelukkig heeft niemand hier voor gewaarschuwd van tevoren. Oh wacht... Maar hee, we hebben wel het virus onder controle. Op dit moment dan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml