Alle remmen los!

Alle remmen los! 

21 februari 2022 - 11:35

De omikronvariant van het coronavirus werd van lieverlede beschouwd als redelijk ongevaarlijk. Je werd er niet echt ziek van,  je had alleen last van een soort van verkoudheid, je kon gerust functioneren zonder dat je het bed moest houden, in de tuin voetballen met je kinderen was niet onmogelijk, en je mocht je eetpatroon behouden, dus als je net zoals in je normale toestand twaalf pannenkoeken wilde eten, dan moest je dat zeker niet laten. Omikron? Een lachtertje! Zodoende gooide de regering alle remmen los. Coronamaatregelen? Lachertjes!

De man die voorheen zeer sceptisch stond tegenover versoepelingen, die bijkans twee jaar aan een stuk waarschuwde voor overdreven optimisme, die de teugels strak wilde houden terwijl de regering ze wilde laten vieren, de man die eerst een wetenschapper was, de man die er verstand leek van te hebben, nou, die man werd minister, sloot zich snel aan bij een politieke partij (D66), en derhalve evolueerde Ernst Kuipers van de boeman met het slechte nieuws tot een sinterklaas met een zak vol goed nieuws.

Alles mocht weer, en over corona werd in een handomdraai gesproken in de verleden tijd. Geen sluitingsuur meer voor niets of niemand, anderhalve meter mocht anderhalve centimeter worden, de mondkapjes gooide je maar op de brandstapel, handen wassen moest alleen nog na het kakken, discotheken en carnavalsverenigingen kregen groen licht, cultuurtempels duwden hun duren wijdopen, over ziekenhuisopnames en sterfgevallen werd niet meer gerept, de Olympische Winterpelen duwden Covid19 in de vergeetput, de Storm waaide Covid19 het land uit, en – hoewel dit nieuwtje weinig met het voorgaande te maken heeft maar het is wel interessante informatie - Welmoed Seitsma doet het waarschijnlijk met Jort Kelder, want zoals die twee tijdens de uitzending van OP1 met elkaar zitten te flirten en te dollen, dat wordt alleen gedaan door kakelverse minnaars.

Doch opnieuw terzake: omikron een lachtertje, allemaal goed en wel, tot men recent ontdekte dat ook de variant omikron een variant heeft, met name omikron BA.2. Ampel onderzoek wees uit dat dit geheel andere koek is. Vertoonde omikron weinig of geen belangwekkende symptomen, dan tapt BA.2 uit een geheel ander vaatje. Het zijn op de koop toe symptomen die de vorige varianten niet in petto hadden, en ze grijpen om zich heen zowel op de fysieke als op de geestelijke welgesteldheid. Zo gaat je stoelgang een groene kleur hebben, zo ongeveer dezelfde kleur als wanneer je twaalf kilo prei gegeten hebt.

Omdat niemand ooit twaalf kilo prei eet, duidt een groene stoelgang zodoende op BA.2. Ook gaat je hart sneller kloppen, ongeveer zo snel als wanneer je de honderd meter aflegt in zeven seconden. Omdat niemand ooit de honderd meter aflegt in zeven seconden, duidt je hartslag van 260 slagen per minuut op BA.2. Ook gaat het zicht van je ogen sterk achteruit, ongeveer zo slecht als bij iemand die drie zonnebrillen draagt tijdens een dichte mist middenin de duistere nacht. Omdat niemand dat ooit doet, duidt je slechte zicht op BA.2. Ook krijg je rare seksuele fantasieën, bijvoorbeeld dat je heel veel zin hebt in een triootje met Welmoed Seitsma en Jort Kelder. Omdat niemand daar ooit zin in heeft, behalve als het triootje een duootje wordt nadat Jort Kelder door het slaapkamerraam is gegooid, duidt je fantasie op BA.2.

Het is aan Ernst Kuipers om deze symptomen te durven benoemen, om daarna te durven zeggen tegen de bevolking dat de coronamaatregelen een voor een weer van kracht worden. Als hij dat niet durft, moet hij als minister ontslagen worden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.