Alle slachtoffers brand Moskou waren vrouwen
Buitenland

Alle slachtoffers brand Moskou waren vrouwen.

Alle zeventien arbeiders die vandaag omkwamen bij een brand in een drukkerij in Moskou waren jonge vrouwen. De vrouwen kwamen uit de voormalige Sovjetrepubliek Kirgizië, zei een vertegenwoordiger van de Kirgizische gemeenschap in Moskou.

 

De brand brak volgens Abdygany Sjakirov uit tijdens een ploegenwisseling in de drukkerij. De vrouwen waren zich aan het omkleden en konden door de rookontwikkeling niet ontsnappen. Er waren tegenstrijdige berichten of de Kirgiziërs alleen in de drukkerij werkten, of er illegaal ook woonden. Rusland en Kirgizië maken deel uit van een douane-unie en er werken naar schatting een half miljoen Kirgiziërs in Rusland.

Zestien doden werden in de drukkerij gevonden, het zeventiende slachtoffer overleed later in een ziekenhuis, zei burgemeester Sergej Sobjanin.

De federale politie stelt een onderzoek in. Een vertegenwoordiger van het ministerie voor Noodsituaties, Ilja Denisov, zei tegen het televisiestation Rossiya-24 dat de brand was veroorzaakt door een kapotte lamp.

In januari kwamen twaalf mensen om door een brand in een kledingfabriek in Moskou.

Alle artikelen geladen. Overzicht →