Alle stembureaus zijn open!
Binnenland

Alle stembureaus zijn open!.

Alle stembureaus zijn open. De meeste tot 21.00 uur vanavond. Als je het na 4 jaar echt niet meer hield, kon je net na middernacht op het station in Castricum al je stem uitbrengen. Zo'n 13 miljoen Nederlanders mogen vandaag gaan stemmen. In 2012 kwam bijna 75% daarvan ook daadwerkelijk naar de stembus.

Volgens Mattijs van de Wiel, verslaggever van de NOS, was het vannacht al aardig druk in Castricum. "Er waren bijvoorbeeld campagnevoerders van GroenLinks, maar ook een melkveehouder die direct na het stemmen zijn koeien ging melken, in plaats van morgenochtend vroeg. Veel mensen vonden het leuk om als een van de eersten te kunnen stemmen."

Ook in Amsterdam kon je op het Stemfeest de hele nacht al stemmen (wel gewoon maar één keer natuurlijk). Op het vliegveld van Eindhoven kon je om 05.00u terecht en om half 8 waren alle stembureaus geopend. Het lentezonnetje lijkt aardig aan de opkomst te gaan bijdragen. Met zo een 10 tot 15 graden is het uitstekend stemweer.

De NOS meldde gisteren dat er van de 13 miljoen kiezers, 8,5 miljoen nog niet zeker weten op wie ze gaan stemmen. Het belooft dus een spannende dag te worden. De eerste stemfies zijn in ieder geval al binnen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →