Alle stembureaus zijn open!
Binnenland

Alle stembureaus zijn open!.

Alle stembureaus zijn open. De meeste tot 21.00 vanavond. Als je het na 4 jaar echt niet meer hield, kon je op station in Castricum net na middernacht al je stem uitbrengen. Zo een 13 miljoen Nederlanders mogen vandaag gaan stemmen. In 2012 ging daarvan 74,57% daarvan naar de stembus.

.

Volgens verslaggever Mattijs van de Wiel van de NOS was het vannacht al aardig druk in Castricum. "Er waren bijvoorbeeld campagnevoerders van GroenLinks, maar ook een melkveehouder die direct na het stemmen zijn koeien ging melken, in plaats van morgenochtend vroeg. Veel mensen vonden het leuk om als een van de eersten te kunnen stemmen."

Ook in Amsterdam kon je op het stemfeest al de hele nacht stemmen (wel gewoon maar 1 keer natuurlijk). Op het vliegveld van Eindhoven kon je vanaf  05.00 uur terecht. Om half 8 's waren alle stembureaus open. Een aardig lentezonnetje gaat waarschijnlijk flink aan de opkomst bijdragen. Met zo'n 10 tot 15 graden is het uitstekend stemweer.

De NOS meldde gisteren dat er van de 13 miljoen kiezers, er 8,5 miljoen nog niet zeker weten op wie ze gaan stemmen. Het belooft dus een spannende dag te worden. De eerste stemfies zijn in ieder geval al binnen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →