Alleen sámen houden we Rutte-IV onder controle!

Alleen sámen houden we Rutte-IV onder controle! 

31 december 2021 - 12:01

En zo sluit het demissionaire Kabinet Rutte-III het jaar alsnog goed af: Rutte IV kan op de valreep worden gepresenteerd. Er wordt gelekt en genoemd, op de social media’s gevloekt en gebaald van de namen die circuleren en uiteindelijk valt er maar één ding te concluderen: het moet allemaal eerst ’n stukje slechter worden voordat het goedkomt.

En daarom nu het goede nieuws: élk partij die naast Rutte’s VVD gaat staan en hoog van de toren ‘we doen het saaaaaaamen’ (hm, waar hebben we dat de afgelopen 20 maanden eerder gehoord) blaast, wordt opgeblazen. Niet door Rutte maar door hun eigen domheid om naast Rutte te staan. Mark Rutte heeft de politiek allang uitgespeeld en wie dat nog niet door had, hoeft alleen maar het afgelopen jaar te analyseren. Zwijgen, schuld bekennen en poot stijf houden, meer is er niet voor nodig om de rest leeg te vreten – nadat je de grootste bent geworden, dat dan weer wel maar dat is de VVD dan ook. Vooral omdat er weer niet op de PVV is gestemd maar op de VVD. Want op wie moet je anders stemmen, dan Rutte? Rutte leeft voor zijn werkkamer, niet voor zijn privé-leven. Newsflash; met dank aan de islamieten én onze laconieke Tweede Kamer, geldt dat ook voor Geert Wilders. Dus het had best gekund hoor, niet op Rutte maar op Wilders stemmen. Volgende keer dan maar, oké?

Want dat die volgende keer snel gaat komen, daar kun je vergif op innemen. Niet alleen omdat de houdbaarheidsdatum van dit viertal partijen al twaalf maanden voorbij is, maar ook omdat een kabinet met 29 bewindslieden vraagt om problemen. Elf opgestapte bewindslieden telde Rutte-III met ‘slechts’ 23 kabinetsleden; net niet de helft. Dan kun je er vergif op innemen (een booster?) dat zo’n 15 van de 29 m/v van Rutte-IV de eindstreep niet zal halen. Daarbij is de vraag niet óf Rutte-IV valt, maar wanneer. Binnen een jaar is marketingtechnisch te vroeg voor de VVD/Sophie Hermans dus dat zal niet gebeuren. Nog meer vergif kun je innemen op dat de minister van VWS de shit van #Hugodejongekanniets voor zijn kiezen krijgt. Hoezeer we Hugo de eeuwige jeuk op een onbereikbare plek wensen, het blijft lullig voor de opvolger. Hoewel, ook hij kan -ongezien- niets, anders had ‘ie wel een echte baan genomen.

Lang verhaal kort: Rutte-IV heeft de start gehaald. De rest van ons heeft 2021 overleefd. Dat wij ook 2022 zullen overleven, al dan niet met Qrona in ons lichaam, geloof ik wel. Maar of Rutte-IV met die 29 man/vrouw die geen betere baan kunnen krijgen en daarom maar politicus zijn geworden, met zijn allen volgend jaar deze tijd het glas heffen, valt nog te bezien. En vooral op te drinken. Voor nu: stay safe, doe voorzichtig met vuurwerk (OMG de druk op de zorg!), blijf gezond en onthoud: alleen sámen houden we Rutte-IV onder controle!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.