Allemaal de schuld van Pim!

Allemaal de schuld van Pim!  

24 juli 2020 - 12:40

Het is allemaal de schuld van Pim Fortuyn. De man op de radio zegt het duidelijk. Het respect voor de verslaggever is verdwenen sinds Fortuyn, die ooit een zeikende vrouwelijke NOS-verslaggever toeriep: “mens, ga toch koken”.

Ja, sindsdien was het respect van ‘demense’ voor verslaggevers verdwenen, zegt de hoorbaar blanke man op de radio. Hoorbaar, want voortreffelijk Nederlandssprekend en moreel hooghartig, zoekend naar bijval. En bij de Publieke Omroep, op NPO Radio 1, is die bijval nooit ver te zoeken. Het weerwoord blijft uit – uiteraard. Want tegenwoordig worden verslaggevers van de NOS lastiggevallen en zelfs bespuugd, met als hoogtepunt dat er opeens acht man beveiliging mee moest met het NOS-personeel.

Het is een hoofdredacteur van de Publieke Omroep die zijn hart uitstort over ‘demense’ en het ‘verval’ van zijn vak. Even denk ik dat het om NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff gaat – wat gekund had aangezien hij de dag ervoor bij Op1 Geert Wilders en Thierry Baudet de schuld had gegeven. Maar het is een een-tweetje: gisteren Marcel (NOS), vandaag Marc Josten, hoofdredacteur van omroep Human.

Je mag in Nederland geen mensen haten, maar mag ik alsjeblieft wel instituten haten? Intens haten? Haten omdat de instituten hermetisch gesloten blijven voor mensen met een andere mening? Haten omdat de instituten betaald worden met belastinggeld en dús beide kanten van het verhaal dienen te verslaan – maar dit niet doen. Haten omdat de instituten het verhaal van de macht vertellen omdat ze nou eenmaal onderdeel zijn van de macht? Haten omdat de instituten bepalen wat de ‘juiste kant’ is en blind zijn voor verandering, doof voor ‘demense’ en moreel verheven bepalen wat uitgezonden moet worden? Haten omdat geweld tegen verslaggevers al jaren en jaren aan de orde van de dag is, maar dat collega’s van PowNed die met geweld te maken krijgen, ‘niet belangrijk genoeg’ zijn om geweld tegen te veroordelen? Het zal wel hun eigen schuld zijn. Sterker nog: het is hun eigen schuld! Haten omdat de instituten bepalen welke columnisten, auteurs en journalisten zendtijd krijgen – mits ze maar voor dode bomen schrijven en ‘gelezen’ worden door oude mensen die vergeten zijn hun abonnement op te zeggen? Haten omdat juist deze instituten ster zijn in het uitsluiten van mensen en meningen en dús discriminatie en racisme hebben uitgevonden?

Nee, het mag niet, haten. Geweld tegen journalisten maar ook tegen niet-journalisten is nooit, maar dan ook nooit acceptabel. Maar wat gun ik deze mensen – deze blanke mannen op hun superieure posten bij de tent van Shula Rijxman – toch de confrontatie met het echte leven, het Nederland waarin we wél klaar zijn met hypocrisie. Het Nederland waarin we wél geconfronteerd worden met geweld door minderbedeelden die óók belasting afdragen, zodat deze mannen hun hypotheek en exen kunnen betalen. Geweld, Marcel Gelauff en Marc Josten, wordt niet veroorzaakt door Thierry Baudet of Geert Wilders, laat staan door Pim Fortuyn. Geweld wordt veroorzaakt door criminelen en achtergestelden, die óók deel uitmaken van Nederland en die in vele gevallen ook nog een etnische achtergrond meedragen.

Daar. Ik heb het weer gedaan: gewezen op de schuldigen, terwijl jullie je handen wassen in de morele onschuld en door kunnen gaan met het demoniseren van de onschuldigen en zelfs de doden. Jullie worden betaald om laf te zijn Marcel Gelauff en Marc Josten. Ik schaam me dat jullie bestaan, dat jullie programma’s mogen maken en uitzenden, ik schaam me dat jullie betaald worden om Nederland voor te liegen.

Maar Shula zag dat het goed was.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.