Alles mis met betrouwbaarheid coronapas

Alles mis met betrouwbaarheid coronapas 

21 september 2021 - 12:45

Dan toch nog even over de coronapas, waar zoals u weet fraude mee is gepleegd. U denkt nu natuurlijk: oké, er is mee gesjoemeld, maar de onverlaat is gepakt en de overheid zet alles wel weer recht nu dit boven water is gekomen. Maar niks blijkt minder waar.

Dat is namelijk helemaal niet mogelijk (lees: het is een "ingewikkeld technisch verhaal"). Wie eenmaal een QR-code heeft aangemaakt in de CoronaCheck-app, raakt die niet meer kwijt.

"In het kort komt het erop neer dat de code, die vanaf komend weekend onder meer verplicht is in de horeca, staat opgeslagen op het apparaat waarop hij is aangemaakt. En dus niet in een centraal computersysteem van de overheid. Die kan niet via de app in telefoons om frauduleus verkregen codes te wissen."

Nou lekker is dat. En daar is ongetwijfeld flink wat Belastinggeld tegenaan gesmeten. Een ander "ingewikkeld technisch verhaal"-mankementje: mensen die volledig zijn gevaccineerd, maar bij de GGD wél positief testen op Corona, behouden gewoon hun code. Kwaadwillenden kunnen daardoor terwijl ze zijn besmet toch binnenkomen op plaatsen waar een coronatoegangsbewijs is vereist. 

Juist, echt een puik idee dit!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml