Alles mis met de Efteling: Nu weer gedoe om lakei in jurk

Alles mis met de Efteling: Nu weer gedoe om lakei in jurk 

28 juni 2021 - 14:36

U dacht altijd dat de Efteling een leuk pretpark voor jong en oud was, maar stiekem is de Efteling een vreselijke plek vol stereotypes die allerlei racistische en andere discriminerende vooroordelen bevestigen. Maakte de Efteling donderdag bekend dat het zwicht voor de druk om 'Monsieur Cannibale' te slopen, nu blijkt de attractie 'Symbolica' fouter dan fout te zijn.

In de attractie is namelijk een lakei in jurk te zien, waar de spot mee wordt gedreven. En dat is anno 2021 niet woke, zo laat een lezer van De Volkskrant, die daar vorig jaar met haar 7-jarige dochter het zoon is geweest, u weten: "Tijdens zijn bezoek aan de Efteling droeg hij, net als de lakei, een jurk. De boodschap die hij die dag voorgeschoteld kreeg, als 7-jarige: je bent bespottelijk."

Zo hadden wij (en u vast ook) het nog niet bekeken. De draak steken (of u nou Joris heet of niet) met een man in jurk is helemaal niet zo onschuldig als het lijkt, weet u? Net als al die stereotypetjes uit Azië, Afrika en de oorspronkelijke bewoners van Amerika dat niet zijn. En Monsieur Cannibale al helemaal niet.

  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml