Alles op slot: Stikstofnormen niet streng genoeg

Alles op slot: Stikstofnormen niet streng genoeg 

31 augustus 2023 - 13:39

Zo, binnenkort kan er geen huis meer gebouwd worden, alle boeren worden werkloos en ga maar 70 rijden op de snelweg. Beschermde natuurgebieden hebben namelijk veel meer last van stikstof dan tot nu toe gedacht. 

Nederland moet zich de komende tien jaar dan ook aan strengere stikstofeisen houden dan nu nog gelden, blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Het gaat om de zogenoemde KDW, de Kritische Depositiewaarde. Dat is de maximale hoeveelheid stikstof die een natuurgebied aan kan zonder dat de natuur er verslechtert. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laat dan ook weten dat de stikstofnormen strenger worden dan ze nu zijn.

Volgens demissionair stikstofminister Christianne van der Wal is de opgave om stikstof te verminderen "helaas groter geworden. Dat is zorgwekkend nieuws voor de natuur en voor iedereen die zo hard werkt aan onze gezamenlijke opgaven om de natuur te herstellen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml