Alles wordt duurder

Alles wordt duurder 

18 oktober 2021 - 11:17

Alles wordt duurder. Gas, elektriciteit, water, provider, zuurstof, lucht, schoeisel, papier, reis, toiletaansluiting, paraplubak, ziekteverzekering, kunstfruit, tochtje met de roeiboot, kapper, internet, virtualiteit, bioscoop, huisdier, gezichtscrème, hartoperatie, radiatorherstelling, wandelingetje op het platteland, geluidswerend scherm, ventilator, abonnement op Het Parool, en bruiloftstaart.

Wie kan dat allemaal blijven betalen? Nou, bijvoorbeeld ik. Maar niettemin stel ik me vaak voor dat ik het allemaal niét zou kunnen betalen, en dat ik moet rondkomen met pakweg 1300 euro per maand, zoals vele mensen. Hoe zou ik het aanpakken om met dit schamel bedrag alsnog te overleven? Ik veronderstel dat ik een baantje zou hebben als inpakker in de ananasfabriek, een job die me al jaren en jaren de keel uithangt, maar ja, ik ben nergens in opgeleid, heb geen scholing gehad, beschik over ongeveer geen enkel talent, en ben bang dat een andere job nog rottiger zou zijn dan deze. Een eigen huis heb ik uiteraard niet, en ik woon in een krot dat me te veel kost aan huur, namelijk 475 euro per maand. Ik zal dus moeten uitkijken naar een goedkopere woonst, allicht een die vol schimmel zit, een lekkend dak heeft, en onder de vervallen houten vloer wemelt het van de muizen, die ’s nachts op m’n bed springen en in m’n gezicht bijten. En ik was alreeds als de dood voor muizen, sinds m’n broer, toen ik zes jaar oud was, een muis in m’n onderbroek had gestoken terwijl ik sliep. Kortom, ik moet een onderdak vinden dat me slechts rond de 350 euro kost. In dat geval kan ik doorgaan met roken, of misschien niet eens, want ik rook twee pakjes per dag, en één pakje kost acht euro, dus moet ik 16 euro per dag afdokken voor m’n sigaretten, en dat is rond de 480 euro per maand.

Aan huishuur en roken ben ik derhalve 830 euro kwijt. Dan schiet er slechts 570 euro over om van te leven. Gelukkig ben ik niet zo’n liefhebber van lekker en gezond eten. Broccoli, quinoa, fruit, peulvruchten, granen, en andere shit die vol vitaminen zit, die hoef ik niet te hebben. Geef mij maar een hotdog, een stuk pizza, een Big Mac, een zak friet, of een gekookte varkenspoot. Zo’n poot kun je zelf scoren, door in de stal van een varkensboer in te breken, snel met een groot mes een van de varkens een onderbeen af te snijden, en ijlings op de vlucht te slaan. Let op, ik ben een dierenliefhebber en verkies dat geen enkel varkentje ooit pijn lijdt, maar nood breekt wet. Wat ik me uiteraard zeker niet kan permitteren is een auto. Welnu, nood breekt alweer wet, en dus steel ik de ene fiets na de andere, bij voorkeur een elektrische fiets van het merk Stella, omdat dat zo’n mooie fiets is. Heb ik voor de rest nog kosten? Weinig. Een telefoon hoef ik niet te hebben, want er is toch niemand die me belt. En WhatsApp-berichten stuur of ontvang ik nooit, ik zou niet weten welk bericht ik naar om het even wie moet verzenden.

Waar wel enige poen naartoe gaat, is naar drank. Ik ben immers een alcoholist. Niet dat ik daar trots op ben, maar het is erfelijk bepaald: heel m’n familie bestaat uit alcoholisten, en de meesten hebben zich inmiddels doodgezopen. Voor de derde keer breekt nood wet, en ik steel m’n drank (whisky, gin, wodka, rum, tequila) uit de minst beveiligde drankwinkels. Alles goed en wel beschouwd zou ik, denk ik, tegen de verwachtingen in met m’n 1300 euro per maand wel kunnen rondkomen. Naar de hoeren gaan zou er niet inzitten, maar weet je wat? Ik zoek een leuk, goedkoop meisje, en zij houdt van mij en ik van haar, en we zullen altijd gelukkig zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.