Allesvervuilend Tata Steel aansprakelijk gesteld voor schade gezondheid

Allesvervuilend Tata Steel aansprakelijk gesteld voor schade gezondheid 

24 augustus 2023 - 10:28

Het zal eens tijd worden. Omwonenden hebben de handen ineen geslagen en Tata Steel aansprakelijk gesteld voor de gezondheidsschade die ze zouden hebben geleden door de uitstoot van de staalfabriek uit IJmuiden.

Die aansprakelijkheidsstelling wordt verstuurd door Frissewind.nu, die dat doet namens 1400 mensen. Dit moet voordat ze naar de rechter kunnen gaan voor een schadeclaim. En dat kan wel eens kassa betekenen: mogelijk dient Tata Steel over de brug te komen met honderden miljoenen euro's.

Het is dan ook allemaal niet niks, met dat Tata Steel. Mensen die in de buurt van de fabriek wonen of daar hebben gewoond, maar ook oud-werknemers, allemaal zijn ze blootgesteld aan de allesvervuilende en kankerverwekkende uitstoot.

Jonge gezinnen, kinderen, in totaal zijn er bijna 50.000 mensen die er dagelijks mee te dealen hebben. Dan denkt u misschien 'dan ga je toch weg?', maar niet iedereen heeft daar de middelen voor. Naar eigen zeggen doet Tata Steel er nu (toevallig pas na alle ophef, red.) "alles" aan om de uitstoot te verminderen.

Ja, dat zal wel. Hoe dan ook, het is tijd dat dit bedrijf dit eens flink in de portemonnee gaat voelen. Wordt vervolgd...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml