Allochtone 'jongeren' terroriseren bibliotheek Oosterhout 

27 september 2017 - 14:15

Nederland, 2017: bij een bibliotheek(!) te Oosterhout, in gemoedelijk Brabant, is de inzet van beveiligers(!) noodzakelijk.

Reden: overlastgevende 'jongeren' (op een enkeling na allemaal van allochtone afkomst) hebben de bibliotheek, bezoekers en personeel kapotgeterroriseerd. Dus voortaan alleen nog toegang na vertoon van ID bij de beveiliger.

De bibliotheekdirecteur in kwestie zegt in BN/DeStem vrijwel alles wat over deze zaak nog valt te zeggen:

"Er is een groep die moedwillig vernielingen aanricht aan tafels, stoelen en gordijnen, op harde toon ruzie maakt en personeel uitscheldt. Er zijn veertien ontzeggingen uitgedeeld, de laatste drie op 8 september, vanwege baldadigheid, herhaalde overlast, respectloos gedrag en huisvredebreuk. We zijn een open instelling. Iedereen is hier welkom, maar je moet je wel aan de gedragsregels houden. Als je de trein pakt, moet dat ook. Sinds we de ID-plicht hebben ingevoerd, zijn er geen incidenten meer geweest."

Zo ver is het nu dus gekomen in Nederland: een openbaar bibliotheekgebouw moet worden beveiligd en bezoekers moeten worden geïdentificeerd om de veiligheid van lezers en boeken te kunnen waarborgen.

Zucht. Dit land. DIT LAND!

Let op: "De Oosterhoutse bibliotheek heeft al jaren in meer of mindere mate last van een telkens wisselende groep overlastgevers die grotendeels uit allochtone jongeren bestaat"

AL JAREN! Het staat er echt!

Let op (2): "Hangjongeren die overlast veroorzaken in bibliotheken zijn een landelijk probleem. In 2017 waren er meldingen van overlast in bibliotheken in Amersfoort, Culemborg, Rheden, Renkum, Den Haag en Eindhoven. In Breda zorgde een hanggroep in 2015 voor veel incidenten bij de bibliotheek in Heksenwiel. Landelijk gezien gaat het meestal om vernielingen, ruzies en intimidatie, maar ook brandstichting en vechtpartijen komen voor."

EEN LANDELIJK PROBLEEM! BRANDSTICHTING! Het staat er echt!

Let op (3): "In Rotterdam waar een groep Marokkanen voor overlast zorgde. In Lelystad waren scootmobielers het probleem. De nieuwe bibliotheek was daar zo ruim opgezet dat mensen in een scootmobiel te hard gingen rijden. Dat werd gevaarlijk. Daar is een scootmobielverbod ingevoerd." 

SCOOTMOBIELERS DIE TE HARD RIJDEN IN EEN BIBLIOTHEEK! Het staat er echt!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie