Almelo heet binnenkort geen Almlo meer
Binnenland

Almelo heet binnenkort geen Almlo meer.

Almelo heet natuurlijk gewoon Almelo, en niet Almlo. Toch denkt een wegwijzerbordje in Diffelen (gemeente Hardenberg) daar al zeker vier jaar anders over. Binnenkort wordt het bordje eindelijk gefikst.

"Ik heb er nooit een melding van gemaakt bij de gemeente omdat het natuurlijk niet zo heel erg is. Wat ik wel raar vind is dat na al die jaren er blijkbaar nooit bij de gemeente Hardenberg iemand wakker geschud is met dit verhaal, zo lijkt het tenminste", vertelt Job Brink, de man die de fout vier jaar geleden ontdekte, aan RTV Oost. "Dan heb ik het nog niet eens over hoe dit kan gebeuren. Zoveel verschillende handen, en daarmee mensen, die vanaf productie tot aan plaatsing dit over het hoofd hebben gezien. Onbegrijpelijk!”

Brink spotte het bordje vier jaar geleden bij een wandelvierdaagse, maar deed er toen niets mee. Vorig jaar zag hij dat het foutieve ding er nog steeds hing en toen hij dit jaar zag dat ze in Hardenberg nog steeds vinden dat de stad Almlo heet besloot hij een foto te delen op sociale media.

Volgens de gemeente heeft al die tijd nooit iemand melding gemaakt van de fout. Hardenberg heeft het inmiddels doorgespeeld aan de Nationale Bewegwijzeringsdienst, die het bordje binnenkort gaat vervangen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →