Almelose kruisboogschutter krijgt alleen tbs met dwangverpleging

Almelose kruisboogschutter krijgt alleen tbs met dwangverpleging 

23 december 2022 - 14:03

De gek Almelose kruisboogschutter Kenzo is vandaag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Almelo acht hem schuldig aan het om het leven brengen van twee vrouwen met een mes en twee pogingen tot doodslag met een kruisboog, maar gooit hem dus niet in het gevang.

Even terug naar 17 september vorig jaar. Toen schoot de 30-jarige Kenzo twee vrouwen neer in zijn flat. Daarna heeft hij vanaf zijn eigen balkon gericht met een kruisboog geschoten op een politieagent en een verpleegkundige. Ook bedreigde hij een politieman van de Dienst Speciale Interventies, door zijn kruisboog op hem te richten voordat die hem uitschakelde met een schot in de borst.

De rechtbank sprak weliswaar 'over afschuwelijke gebeurtenissen die nauwelijks te bevatten zijn', maar oordeelt ook dat de man ontoerekeningsvatbaar was en daarom hoeft hij niet achter de tralies te zitten. Vorige maand werd nog een celstraf van 22 jaar geëist én tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt echter dat er sprake is van doodslag in plaats van moord. De man had volgens de rechtbank geen concreet plan om mensen van het leven te beroven en zat in een psychose, waardoor hij niet kon nadenken over de gevolgen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml