Almere weet niets over de stenengooiers
Binnenland

Almere weet niets over de stenengooiers.

De politie in Almere tast nog volledig in het duister over de stenengooiers. Er is nog geen stenengooier op heterdaad betrapt en ook beschikt de plaatselijke hermandad niet over camerabeelden van de "jongeren".

Dat werd vanavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering over de veiligheid in het busvervoer van de stad. Aanleiding voor de vergadering zijn de recente bekogelingen van de stadsbussen, weet het ANP. De politie heeft al wel een groep van tien tot twintig man op het oog.

"We zitten er kort bovenop, maar we moeten ze wel eerst betrappen", aldus burgemeester Franc Weerwind, die al wel de eerste stap heeft gezet door steentjes te ruimen. De burgervader hekelde het feit dat hij pas op zondagavond van de politie kreeg te horen wat er gaande was.

Zondagavond legden buschauffeurs voor het eerst het werk neer nadat de bussen van Connexxion voor de derde avond op rij werden bekogeld. Nadat gisteren er weer een steen door een ruit ging legden ze wederom het werk neer. Bij die laatste aanslag raakte een passagier gewond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →