Alonso bagatelliseert wereldtitels Max Verstappen en Hamilton

Alonso bagatelliseert wereldtitels Max Verstappen en Hamilton 

07 september 2023 - 14:59

Max Verstappen is hard op weg om voor de derde keer wereldkampioen in de Formule 1 te worden en er is niemand die het hem moeilijk kan maken. Afgelopen weekend won onze Nederlandse held voor de tiende keer op rij een wedstrijd. De dominantie is ongekend. Voor Max was het de Brit Lewis Hamilton die de ene na de andere wereldtitel aaneenreeg (zes keer kampioen in zeven jaar tijd). Met andere woorden, absolute grootheden in de autosport.

Alleen vindt niet iedereen dat. Neem Fernando Alonso. De Spanjaard was zelf ook ooit wereldkampioen, lang, lang geleden toen we nog met guldens betaalden en staat op dit moment slechts derde in het klassement (haha sukkel). Deze man vindt dat de wereldtitels van Hamilton en Verstappen niet zo veel voorstellen: "Toen Hamilton naar Mercedes ging, heeft hij niks gebouwd om kampioen te worden. Het lag puur aan een regelverandering dat de grid overhoop ging en Mercedes een enorme boost kreeg", zegt hij tegen Marca

Hetzelfde geldt volgens hem nu voor Max: "Toen hij bij Toro Rosso en Red Bull terechtkwam, bleef Hamilton alles winnen. Red Bull is geen winnend team dankzij Verstappen. Het heeft simpelweg te maken met de regelwijzigingen van 2021 dat hij nu alle races wint", aldus de man die op dit moment 194 wk-punten achterstaat.

Wat een afgunst. Niet alleen Alonso heeft hier trouwens last van, dat geldt ook voor Lewis "ik geef in zijn algemeenheid niks om statistieken" Hamilton. Gewoon allemaal kleine jongetjes die jaloers zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml