'Als Story Pechtold-onderzoek moet leiden, gaat er iets niet goed'

'Als Story Pechtold-onderzoek moet leiden, gaat er iets niet goed' 

13 mei 2022 - 11:48

Een heftig verhaal: Alexander Pechtold (ex-D66) werd recent beschuldigd van het bijhouden van 'vrouwenlijsten' en zelfs van verkrachting. Weekblad Story, normaal gesproken niet zo van het harde, politieke nieuws, pakte het verhaal op en wijdde er liefst drie pagina's aan.

Pechtold zou allerlei meiden het bed in hebben gelokt met beloftes over wat ze konden bereiken als ze dat zouden doen. Er zouden lijsten circuleren met vrouwen die hij en andere partijprominenten zouden hebben 'gehad'.

Of die geruchten nu waar zijn of niet, Marianne Zwagerman is verbaasd dat de rest van de media hier niks mee doet: "Een van de slachtoffers heeft aangifte gedaan tegen Pechtold omdat hij haar acht jaar geleden verkracht zou hebben. En ze zegt niet de enige te zijn", aldus Zwagerman in de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop!

Ze vindt het hypocriet van de traditionele media: "Als zoiets bij de PVV of bij Forum voor Democratie zou gebeuren hebben we het wekenlang nergens anders over, maar is het land in rep en roer dat vrouwen zijn verkracht door Pechtold? Nee dus. De Story moet hier de kooltjes uit het vuur halen. Dan gaat er in journalistiek opzicht toch iets niet goed in Nederland?"

Volgens Rick van Velthuysen weet je bij dit soort verhalen nooit welke details nu juist zijn. Dat zag je bij de verhalen over The Voice, nu weer bij de verhalen Thijs Römer: "Ik blijf dat wel heel moeilijk vinden."

Benieuwd naar wat Zwagerman en Van Velthuysen nog meer vinden van de onderzoeksjournalistiek in Nederland en wat hun commentaar op het nieuws van afgelopen week is? Luister dan hier naar de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml