Alsnog eerste islamitische basisschool in het Westland?
Binnenland

Alsnog eerste islamitische basisschool in het Westland?.

In 2016 weigerde VVD-staatssecretaris Sander Dekker toestemming te geven voor een islamitische basisschool in Naaldwijk. Dekker voerde als reden aan dat er niet genoeg moslimkindertjes in de basisschoolleeftijd woonachtig zouden zijn in het Westland, waardoor de stichtingsnorm van 257 leerlingen niet gehaald zou worden.

De islamitische stichting Yunus Emre uit Den Haag was woedend. Islamitische. School. Moet. Er. Komen. De stichting stapte daarom naar de rechter, om op die manier alsnog een vergunning af te dwingen.

Vandaag boog de Raad van State zich over de zaak en guess what? Het rechtscollege zet vraagtekens bij het besluit van Dekker. De leerlingennorm zou anno 2018 wel gehaald worden. Aan ChristenUnie-minister Arie Slob van Onderwijs nu de schone taak zijn besluit over de komst van de eerste islamitische school in het Westland alsnog kritisch tegen het licht te houden.

Mocht Slob bezwijken akkoord gaan, dan zal de gemeente Westland (die eerder al akkoord ging met de school) een nieuw 'plan van scholen' moeten opstellen. Yunus Emre verwacht binnen acht weken het besluit van Slob te mogen vernemen.

Nu een lezersvraag: hoeveel subsidie, dus van de burger afhandig gemaakt belastinggeld, gaat dit plannetje kosten denkt u?

Alle artikelen geladen. Overzicht →