'Levensgevaarlijke' wapencrisis bij NL'se commando's
Binnenland

'Levensgevaarlijke' wapencrisis bij NL'se commando's.

Laten we maar hopen dat Nederlandse Commando Troepen op korte termijn geen belangrijke missie(s) hoeven uit te voeren. Waarschijnlijk eindigt elk teamlid dan tussen zes planken. Gelukkig beseffen de militairen dat zelf ook. Commando's zonder doodswens hebben daarom (voor de derde keer) een brief aan de KCT-leiding geschreven.

In de door RTL Nieuws gepubliceerde brandbrief (13 A4'tjes) staat onder meer dat handwapens, dempers en geweren van scherpschutters niet goed functioneren en outdated zijn. Ook kunnen nachtkijkers eigenlijk niet gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk om mee in de nacht te kijken.

De situatie bij onze KCT-warriors is zelfs zó schrijnend, dat het gebruik van simpele radioapparatuur al kan leiden tot "levensgevaarlijke situaties". De commando's sluiten de brief af met een regelrechte waarschuwing aan de leiding: onder de huidige omstandigheden is de operationele inzetbaarheid in GROOT gevaar.

Gelukkig spelen bovenstaande problemen nog niet zo heel lang, pas sinds 2014. Wanhopige commando's hebben deze zaak ook pas drie keer eerder aangekaart. De erbarmelijke staat van het legermateriaal past wat dat betreft prima op de palmares van VVD-minDef Jeanine 'pang-pang' Hennis-Plasschaert. We willen haar daarom graag in het zonnetje zetten om twee verschillende redenen: het waarborgen van de veiligheid van onze Nederlandse strijdkrachten, en haar adequate optreden...

Alle artikelen geladen. Overzicht →