Amalia duikt wilde studentenleven Amsterdam in

Amalia duikt wilde studentenleven Amsterdam in 

30 mei 2022 - 13:25

In tegenstelling tot pa Willem-Alexander en oma Beatrix, zal prinses Amalia niet in Leiden gaan studeren maar in onze hoofdstad Amsterdam. Ze begint in september - na een tussenjaar - aan de bacheloropleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Samen met enkele medestudenten zal ze bovendien een kamertje van 15 vierkante meter voor rond de 800 euro per maand huren een appartement kopen van uw belastinggeld. Naar verluidt heeft ze nog geen lening aangevraagd bij DUO om collegegeld en studieboeken van te betalen, maar dat hoeft met haar koninklijke basisbeurs natuurlijk ook niet.

Goed, in september start ze dus met het onveilig maken van het nachtleven van Amsterdam. Maar, nog veel belangrijker: bij welke studentenvereniging zal de prinses aansluiten? Dat kan namelijk zoals u weet alleen maar fout gaan

De universiteit zegt trots te zijn op de komst van de prinses. Ook burgemeester Femke Halsema heet haar welkom in de stad. "We hopen dat ze een mooie studententijd tegemoet gaat."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml