Amateurtuig kopstootmishandelt scheidsrechter 

26 september 2017 - 14:57

Bijna iedereen heeft zo'n vijf jaar geleden de verschrikkelijke en onzinnige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen meegekregen, die werd doodgeschopt bij een onbenullige voetbalwedstrijd tussen onbenullige amateurspelers.

Als gevolg van zijn dood werden er speciale 'respect-campagnes' in het leven geroepen. Van de scheids- en grensrechter afblijven was blijkbaar niet vanzelfsprekend. Dat amateurvoetbal een broeinest is van amateurtuig, werd (niet alleen) gisteren weer eens pijnlijk duidelijk.

Bij een duel in de vijfde klasse tussen tussen DEVO '58 en Adelbert op sportpark Ookmeer liep het compleet uit de hand. Na twee rode kaarten in de eerste helft, oordeelde een DEVO-amateur dat het allemaal de schuld was van de scheidsrechter, met scheldkannonades en bedreigingen als gevolg.

Nadat de wedstrijd tijdelijk was gestaakt en de desbetreffde speler op last van de scheidsrechter van het terrein werd verbannen, werd het duel hervat.

Bij een tegendoelpunt raakte de keeper van DEVO geblesseerd. Kan gebeuren natuurlijk bij een contactsport. Daar dachten de DEVO-spelers toch echt anders over. Een van de spelers besloot de arbiter te lijf te gaan, en vloerde hem met een kiezelharde kopstoot. Dat was kennelijk niet voldoende, want medespelers moesten de om zich heen maaiende doorgedraaide amateurloser in bedwang houden voordat hij nog meer schade aan kon richten.

DEVO-voorzitter Marcel Linthorst zegt het voorval te betreuren. Nou Marcel, wat ga je er dan aan doen? Check deze keiharde maatregel: "Er komt zeker een goed gesprek met het team en ook met de speler." Welja, we gaan op de vermanende gesprekkentour.

"Onze keeper werd bij het doelpunt hard op zijn hoofd geraakt. Hij bleek na de wedstrijd een hersenschudding te hebben opgelopen. 'De spelers waren erg boos dat de scheids niet had gecheckt hoe het met hem was."

Oh, nou dat verandert de zaak natuurlijk wel. Dan is bedreigen en fysiek geweld uiteraard volledig legitiem.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie