'Amateurvoetballers kregen crimineel geld'
Sport

'Amateurvoetballers kregen crimineel geld'.

Een vijftal amateurvoetballers is aangehouden en verhoord door de hermandad. De vijf uit het eerste elftal van Nieuw Woensel zouden misdaadgeld hebben aangenomen. 

De amateurs zouden zwart geld hebben gekregen van de trainer en hoofdsponsor van de club. De geldverstrekker wordt op dit moment onderzocht, omdat de 48-jarige Ad V. uit Eindhoven zich schuldig zou maken aan witwassen. Een loods, waarin hennepkwekerijmateriaal werd gevonden, wordt aan de man gelinkt. In het onderzoek doken ook betalingen aan de spelers op, weet de NOS.

Hoeveel de sponsor aan de spelers zou hebben betaald is niet bekend, maar er wordt gedacht aan duizenden euro's per jaar. Volgens het Openbaar Ministerie hadden de voetballers best kunnen vermoeden dat er iets mis was met het geld, en kunnen zij daarom ook vervolgd worden. 

Het slechte nieuws heeft inmiddels ook Nieuw Woensel-voorzitter Leo Kantelberg bereikt. Die gelooft hier "geen zak van": "Om heel eerlijk te zijn dacht iedereen dat het nu klaar was. Onze spelers werden vrijgelaten omdat er een gebrek aan bewijs was. En nu dit. We zijn hier heel erg van geschrokken. Ik geloof er geen zak van dat onze club is gefinancierd met crimineel geld."

Hij staat achter zijn spelers, zegt hij tegen Omroep Brabant: "We gaan deze spelers daarom absoluut niet royeren, kom nou zeg."

Alle artikelen geladen. Overzicht →