Ambassadeur in China op non-actief door seksaffaire
Buitenland

Ambassadeur in China op non-actief door seksaffaire.

Een affaire starten als je een hoge pief bent? Oei, niet doen. Ron Keller, de Nederlandse ambassadeur in China, is onlangs op non-actief gesteld nadat boven water kwam dat hij een geheime seksaffaire had. Dat meldde het Ministerie van Buitenlandse Zaken vanmorgen.

Niemand interesseert het wanneer je een affaire hebt als je fabrieksarbeider bent, maar wanneer je bij de ambassade werkt, kost het je baan. Het wordt geen roddel, maar een schandaal. Ron Keller zou zich niet hebben kunnen inhouden en zou een relatie zijn gestart met een Chinese vrouw die ook op de ambassade in Beijing werkt. Het gaat dus niet zomaar om een vrouw, maar om een inwoner van het land waar hij Nederland vertegenwoordigt. Daarmee is zijn positie in één klap kwetsbaarder geworden, meldt de Telegraaf.

Naaktfoto's

De vrouw zou meerdere keren bij hem thuis zijn geweest in zijn statige, bewaakte ambtswoning, nadat de twee eerst naaktfoto’s hadden uitgewisseld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er ’na een klacht’ een onderzoek is gestart. Er is afgesproken dat hij gedurende dat onderzoek op non-actief wordt gezet.

Keller volgde Aart Jacobi afgelopen december op als ambassadeur. Eerder was hij ambassadeur in Turkije, Rusland en Oekraïne.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →