'Ambtenaar jat honderden iPhones', ministerie vordert ton

'Ambtenaar jat honderden iPhones', ministerie vordert ton 

16 augustus 2023 - 13:47

Vraagje: zou dit de reden zijn dat bepaalde politici steeds maar weer gebruik maken van oude Nokia's? Afijn, een 42-jarige man uit Zoetermeer wordt ervan verdacht dat hij honderden iPhones heeft gejat tijdens zijn werkzaamheden als ambtenaar bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit ministerie vordert nu een ton schade bij hem.

Zelf ontkent meneer - natuurlijk -  dat hij er iets mee te maken heeft. De man zou tussen 5 maart 2021 en 13 september 2022 maar liefst 191 telefoons, 9 tablets en 5 laptops achterover hebben gedrukt. KASSA!

Je vraagt je toch een beetje af hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. In de rechtbank in Den Haag was vandaag in elk geval een voorbereidende zitting in de strafzaak. De ex-ambtenaar in kwestie - ene Marwen S. - was niet aanwezig, zijn advocaat wel. Ze liet weten dat in de komende maanden nog een getuige moet worden gehoord, een of ander familielid dat tijdens eerdere verhoren zou hebben gezwegen. "En nu ineens zegt hij dat hij de telefoons van mijn cliënt heeft ontvangen."

In november wordt de boel verder behandeld. Kan Marwen ondertussen even nadenken hoe hij die ton ooit denkt te gaan betalen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml